Jak může kolostrum prospět při návratu do školy?

Jsou vaše děti vždy při prvních školních dnech nemocné a vy přemýšlíte, co dělat, aby nebyly? Spolehněte se na nejlepší kozí kolostrum Betula pro děti.  

Jak může kolostrum prospět při návratu do školy?

Začátek školního roku a s ním i návrat dětí do školních nebo předškolních kolektivů je pro některé rodiče doslova noční můrou. Nekonečný kolotoč rýmiček, nachlazení, chřipek a kdovíjakých dalších bacilů, které děti nosí ze škol(k)y, k tomu připočtěte vlastní oslabenou imunitu a o podzimu plném radovánek v přírodě si můžete nechat zdát…

 
 

Je nám totiž jasné, že byste raději než v posteli s tabletkami na bolest v krku chodili sbírat kaštánky, pouštět draky a do lesa na houby. Jak se tedy na podzim vyhnout nemocem, které můžou děti přinést ze školy? Asi vás nepřekvapí, že na to máme jednoduchou odpověď: dětské kozí kolostrum. Ale abychom jen tak neplácali do větru, mrkněte se s námi, jak konkrétně dětem kolostrum pomáhá a jak jej správně dávkovat. 

„Syn (4 roky) po dvou letech neustálých nemocí, které měl po každém jednom týdnu stráveném ve školce, je již dva měsíce zdravý a chodí kontinuálně měsíc do školky, čemuž stále nemohu uvěřit! Konečně nemusíme dítě cpát léky, vyspíme se, můžeme si dovolit někam vyjet na výlet a plno dalšího. “

Michaela Blahová

děti voda 2.8.

Proč se v dětských kolektivech šíří nemoci? 

Děti ve školních a předškolních kolektivech mají po celý den velmi blízký fyzický kontakt. Sdílí stejné hračky a pomůcky a často nedodržují správnou hygienu. To všechno usnadňuje přenos virů a bakterií. Druhým důležitým faktorem je nedostatečná imunita. Zejména u mladších dětí, které ještě nemají dostatečně vyvinutý imunitní systém, se rapidně zvyšuje náchylnost k nákazám zejména v období, kdy dokáže takový bacil skolit bez problémů i dospělého člověka s už natrénovanou obranyschopností. Proto je na podzim nejvyšší čas začít více podporovat přirozenou imunitu dítěte

Proč je kolostrum Betula tak účinné?

Není to kouzlo, jen souhra několika důležitých faktorů a přibližně 130 bioaktivních látek. Dále je to fakt, že kolostrum nepasterizujeme, ale zpracováváme ho šetrně, sušíme ho mrazem (lyofilizujeme). Zachová si tak účinné látky a my tak z kolostra můžeme použít to, co potřebujeme a co nám příroda nadělila. Abychom zaručili zdravotní nezávadnost, každou šarži posíláme na rozbory do certifikované laboratoře. Je navíc 100% kozí – a my se jen divíme, že se ještě neustálilo spojení „mít imunitu jako koza“. Kozí farmy, od nichž kolostrum odebíráme, totiž každý den dbají na to, aby se u nich kozy měly jako na zámku. A na jejich zdraví je to vidět. 

Kozí kolostrum je navíc přímo nadupané imunoglobuliny. To jsou molekuly bílkovin, mezi něž se řadí i protilátky. A jak všichni určitě ví, tyhle protilátky v těle bojují proti virům a bakteriím. Můžou je zničit samy, nebo zalarmují imunitní systém, který pak zakročí. A právě to, jestli má malý človíček v těle dost těchto protilátek, kromě jiného určuje, jak je schopný si poradit s útoky nemocí. 

Pravidelnost, nebo záchranná brzda? 

Záleží jen na vás, jakou strategii zvolíte. Kozí kolostrum Betula můžete dětem dávat buď každé ráno, nebo ve větších dávkách při prvních příznacích nemoci. Našim zákazníkům, jak nám často píšou do recenzí, se ale u dětí více osvědčila pravidelnost. Tedy každé ráno a večer = 2× denně 1 tobolku kozího kolostra. Proč se vyplatí dávat dětem kozí kolostrum pravidelně? 

Vytvoříte si rutinu

  • Žádné připomínky, aplikace nebo lístečky na zrcadle. Stačí kolostrum vytáhnout spolu se snídaní z lednice a každé ráno (ještě nalačno!) dětem naservírovat pravidelnou dávku. Stane se z toho rutina, nad kterou už po čase nebudete ani přemýšlet. 

Je to zábava

  • Kromě toho, že kdo si hraje, nezlobí, od našich věrných zákazníků víme, že spousta jejich ratolestí si o svou „medicínku“ říká samo. A když budete mít štěstí, občas můžete v naší nabídce narazit i na plyšovou Betulku, která pomůže překonat případnou nechuť i těm největším strašpytlům. 

Když to nejde, pomozte si

  • Velkou výhodou je také to, že obsah tobolky se dá snadno vysypat na lžičku. Díky tomu můžou kozí kolostrum užívat i děti, které mají problém s polykáním tobolek. Jen jej nemíchejte s velkým množstvím jídla nebo pití. 

Kolostrum nejlépe funguje, když se bere nalačno. Ideální je smíchat na lžičce s malým množstvím mléka, jogurtu nebo kaše. Při pravidelném užívání naši zákazníci pozorují výrazně nižší četnost sezónních nemocí, případně jejich lehčí průběh

 

„Můžu potvrdit! Kolostrum kupuji pravidelně dvouletému vnukovi a je zdráv! Pokud ho přepadne přeci jen rýma, má lehký a jednodenní průběh, a to je i v kolektivu dětí hodně často.👌👍 Jsem moc šťastná, že vnoučkovi kolostrum pomáhá.“

Iveta T. 

A o to jde především. Pravidelným dávkováním kolostra pomůžete svým dětem vybudovat si silnou a zdravou imunitu, kterou jen tak něco neskolí. A to všechno 100% přírodní cestou. Když se tedy po prázdninách vrátí mezi vrstevníky, můžete se s Betulou bát prosmrkaných dní a zameškaných hodin zas o trošku méně.